inschrijvingen in Menen

Scholengemeenschap Sint-Vincentius

Vrij Basisonderwijs Lauwe-Menen Rekkem

Buitengewoon Onderwijs Menen- Moorsele

 

Vrij onderwijs regio Menen

 

Alle ouders van een kind dat in 2016 geboren is, kunnen hun spruit binnenkort inschrijven in een school in Menen. Stel de inschrijving niet uit. Ook kinderen van andere geboortejaren kunnen dan ingeschreven worden.

Wanneer inschrijven?

Van 1 tot en met 21 februari 2018 krijgen broers en zussen van leerlingen van de school voorrang om in te schrijven. Op 22 februari kunnen ook de kinderen van personeelsleden van de school zich inschrijven.

Van 1 tot en met 14 maart 2018 kunnen alle kinderen worden ingeschreven. Het kan gebeuren dat tijdens deze inschrijvingsperiode één contingent van een geboortejaar of een leerjaar tijdelijk volzet is. In dat geval krijg je vanaf 20 maart van de school te horen dat de inschrijving definitief is of dat ze geweigerd wordt. Het kan ook gebeuren dat tijdens deze inschrijvingsperiode alle plaatsen van een geboortejaar of leerjaar zijn ingenomen. Na de inschrijving ontvang je dan een weigeringsdocument en kom je op een wachtlijst terecht (zie ook rubriek 'Vrije plaatsen').

Vanaf 16 april 2018 starten de vrije inschrijvingen voor alle kinderen die nog steeds niet zijn ingeschreven in een basisschool in Menen. Stel de inschrijving van je kind dan echt niet langer uit!